Chardonnay. La Primera Verema de la D.O. Penedès

En D.O. Penedès ja ha començat la Verema, la varietat Chardonnay ha estat la més matinera!

La verema de la Chardonnay s’avança a les previsions del Consell Regular de la DO Penedès, indicada entre el 15 i el 20 d’agost per a les varietats Chardonnay i Pinot Noir.

La DO Penedès, havia destacat que la maduració i sanitat del raïm feia preveia una «molt bona», millorant els resultats del 2018 i el creixement de la producció.

Característiques del raïm Chardonnay

D’origen francès, regió vinícola de la Borgonya, la Chardonnay és, a nivell mundial, un dels raïms que més hectàrees ocupa en les vinyes, a causa de la seva ràpida maduració, la seva gran resistència i adaptabilitat als diferents tipus de sòl, i que a més, precisa un manteniment relativament baix en el camp amb un rendiment excel·lent.

La Chardonnay és un raïm blanc de color groc pàl·lid. Els seus rams són petits o mitjans, cilíndrics i compactes. Els grans són lleugerament ovalats, petits, de color ambarí, amb polpa consistent i pell força prima.

Els vins elaborats a partir de la varietat Chardonnay guarden la seva essència en forma de reflexos daurats i verdosos, uns vins que, per a molts, són els més elegants i benvolguts del món.

COMPRAR VI CHARDONNAY

Aquesta varietat presenta una harmonia d’aromes fruiteres, entre les quals es poden apreciar matisos cítrics i tropicals com la llimona, la pera o la pinya. A més, no té una abundant acidesa i ofereix sabors dolços que recorden a la mel o el caramel, i que conformen un equilibri ideal amb els matisos afruitats.

Maridar amb…

En línies generals, la Chardonnay es complementa molt bé amb plats d’ocells de corral, carn de porc, mariscos o receptes que tenen crema o llard. Entre les companyies ideals de peixos i mariscos, les ostres, llagostes, sèpia o calamars. Si volem carns blanques el pollastre o conill seran bons aliats. I és un vi totalment perfecte per a formatges com el gruyere o el brie.

Divinum Barcelona

No hi han comentaris

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

C/ Remei 10, 08014 Barcelona