Vins d’hivern

Hi ha vins de temporada?

A diferència que en d’altres sectors, el vi no té temporada, el vi només té una oportunitat a l’any per produir-se i és després de la Verema, després requereix mesos o anys per créixer. Així que no podem parlar de vins de temporada, però, les temperatures si determinaran el que el nostre cos vol i necessita i és aquí on podem parlar de vins d’hivern o estiu.

A l’hivern les temperatures baixen i el nostre organisme necessita més calories per mantenir la calor corporal, ens ve de gust gaudir de plats calents, sopes, guisats, rostits, amb guarnicions més pesades, simplement ens ho demana el cos.

Els nostres hàbits també canvien, busquem els moment al costat de la taula en salons interiors, moments de confort a la butaca, al costat de la xemeneia o amb la manta, anem buscant la calor.

¿Passa el mateix amb el que bevem? Igual que el cos et demana un determinat tipus d’aliments i d’hàbits, el paladar també s’inclina per certs vins durant els mesos de més fred, encara que per descomptat prevaldran les teves preferències.

Els vins negres amb més textura i volum en boca com els de les varietats Cabernet, VINYA LE HAVRE CABERNET SAUVIGNON RESERVA, PAGO DE CARRAOVEJAS CRIANZA 2016 el GRAN CAUS TINTO RESERVA 2010 de la varietat Merlot, els Malbec com CALLEJÓN DEL CRIMEN RESERVA 2014, o els Syrah com HERMS PREMIUM 2016 vins que se serveixen a temperatura ambient, són l’opció preferida.

Els blancs amb cos i fusta el GRANS MOMENTS CHARDONNAY BALL DE DIABLES amb notes més subtils encara que amb volum, o el CASTELO DE MEDINA VERDEJO FERMENTADO EN BARRICA que ens omple molt més de sabors de vainilla o a coco molt més cremosos i llargs en boca. Els vins hivernals tenen més cos i són més complexos, amb una acidesa molt més integrada, ja que han estat envellits en roure. D’altra banda, tenen un major nivell d’alcohol, per tant. encara que estiguin acompanyats de menjars més forts i copioses hem de prendre’ls amb responsabilitat.

Divinum Barcelona

No hi han comentaris

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

C/ Remei 10, 08014 Barcelona